24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Το πρώτο εμπορικό διαστημικό θερμοκήπιο θα εκτοξευθεί το 2023

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η εταιρεία διαστημικών υποδομών Redwire ανακοίνωσε ότι θα εκτοξεύσει το πρώτο εμπορικό διαστημικό θερμοκήπιο την άνοιξη του 2023, με στόχο να ενισχύσει την έρευνα για τη φυτική παραγωγή εκτός Γης και να υποστηρίξει τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.

Το έργο της εταιρείας θα συμβάλει στην παροχή κρίσιμων πληροφοριών για τις αποστολές «Άρτεμις» της NASA και πέραν αυτών, δήλωσε ο Ντέιβιντ Ριντ, υπεύθυνος έργου της Redwire.

Το πρόγραμμα «Άρτεμις» της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έχει ως στόχο την αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι και τη δημιουργία μιας σεληνιακής αποικίας ως προάγγελο της ενδεχόμενης ανθρώπινης εξερεύνησης του Άρη.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάπτυξης φυτών για τη διεξαγωγή έρευνας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αγροτεχνολογίας Dewey Scientific θα είναι ο πρώτος πελάτης της Redwire. Η ομάδα της σχεδιάζει να διεξάγει μια μελέτη γονιδιακής έκφρασης διάρκειας 60 ημερών για να προωθήσει την έρευνα για τη βιοϊατρική και τα βιοκαύσιμα, μέσω της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στο διάστημα.

Η Redwire θα χρησιμοποιήσει αυτή την πρώτη αποστολή για να εντοπίσει τα τυχόν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, τον φωτισμό, τον εξαερισμό και τις λειτουργίες συγκράτησης των απορριμμάτων φύλλων. Στη συνέχεια, ελπίζει να παρέχει ένα απλό, εμπορικό προϊόν που θα επιτρέπει στους πελάτες της να κάνουν το άλμα από τα εργαστηριακά πειράματα μικρής κλίμακας, στην παραγωγή στο διάστημα.

ΠΗΓΗ: Fast Company, Reuters

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Nothing Phone (1): Ενημερώνεται με Nothing OS 1.1.3 και βελτιώνει την κάμερα

Next Article

Γροιλανδία: Ένα μικροσκοπικό ψάρι μπορεί και επιβιώνει χάρη στις αντιψυκτικές πρωτεΐνες του

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: