24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

To Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το Athens Pride 2021

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, λόγω της πανδημίας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/9 στις 7μμ το Athens Pride 2021 με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος και σημείο λήξης τη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες.

Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα.

Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι.
Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν.
Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.

Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη. Σε καλούμε να είσαι μαζί μας στην φετινή πορεία-παρέλαση διεκδίκησης.
Πότε: Σάββατο 11.09.2021 @ 19:00
Σημείο εκκίνησης: Κλαυθμώνος
Σημείο λήξης: Βουλή
Θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά* παρέλαση υπερηφάνειας όπου μαζί θα τηρήσουμε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και θα φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της.
*Δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Δεν θα υπάρχει χώρος με περίπτερα».

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Διαμαρτυρία εποχικών πυροσβεστών – Ζητούν μονιμοποίηση

Next Article

Κορονοϊός: «Έως 94% η αποτελεσματικότητα του Sputnik-V κατά της μετάλλαξης Δέλτα»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: