24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Τόκιο 2020: Πήραν οριστικά το εισιτήριο οι ελληνικές ομάδες 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και mixed

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Τόκιο 2020: Πήραν οριστικά το εισιτήριο οι ελληνικές ομάδες 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και mixed

Αμεσα και αποτελεσματικά αντέδρασε η ΚΟΕ στην «εξαφάνιση» των εθνικών ομάδων 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και mixed από τις λίστες Ολυμπιακής πρόκρισης της FINA. Η αναστάτωση προκλήθηκε αφότου η διεθνής ομοσπονδία έστειλε προσκλήσεις στην Ιρλανδία (άνδρες) και την Ελβετία (mixed) ως προκριθείσες ομάδες, αγνοώντας τις επιδόσεις που σημείωσαν οι ελληνικές τετράδες στο μίιτνγκ «Ακρόπολις» της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ήταν αξιολογημένο ως αγώνας πρόκρισης και το πρόγραμμά του είχε επικαιροποιηθεί έγκαιρα, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό τα ομαδικά αγωνίσματα.

Τελικά, οι καρδιές των Ελλήνων αθλητών (και κυρίως των Κώστα Μερετσόλια και Νόρας Δράκου, που ως τώρα δεν έχουν ατομικές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς) πήγαν στη θέση τους, καθώς η FINA απέστειλε σήμερα (6/6) επίσημη επιστολή στην ΚΟΕ, όπου αναγνωρίζει το λάθος της και επικυρώνει την πρόκριση των δύο ελληνικών «σκυταλοδρομιών» στο Τόκιο.

Ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ και συνυπεύθυνος με τον Γιάννη Νάτσιο, επίσης μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, για το άθλημα της κολύμβησης, αναφερόμενος στο τι μεσολάβησε και το αίσιο τέλος της όλης αναστάτωσης, τονίζει: «Με επίσημη επιστολή που εστάλη σήμερα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, οι σκυταλοδρομίες μας 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και 4Χ100μ. μικτή mixed, πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην επιστολή της παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος ενημέρωση χθες, μετά από τυχαίο συστημικό της λάθος και έστειλε σήμερα την σωστή και ενημερωμένη λίστα που περιλαμβάνει μέσα τις Εθνικές μας Ομάδες στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών και 4Χ100μ. μικτή mixed.

Η Ομοσπονδία είχε φροντίσει προηγουμένως να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς την FINA για να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για το μίτινγκ «Ακρόπολις» και το αποτέλεσμα είναι πανηγυρικό για όλους εμάς και κυρίως τους αθλητές μας.

Η πρόκριση τριών σκυταλοδρομιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα τεράστιο και μοναδικό κατόρθωμα των αθλητών μας και των προπονητών τους και μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

MotoGP Barcelona: Νίκη τακτικής του Miguel Oliveira

Next Article

Ολυμπιακός: «Θέλει Μπουανγκά» λένε οι Γάλλοι! (Videos+Photos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: