Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή που «παντρεύει» την σοκολάτα με την γεύση του μελομακάρονου, σε ένα συνδυασμό που μένει αξέχαστος.
Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ο γνωστός σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας που συνδυάζονται μοναδικά με το αξεπέραστο άρωμα και τη γεύση των μελομακάρονων.
Η εκδοχή του κλασικού χριστουγεννιάτικου γλυκού σε τρουφάκια δίνει μια άλλη νότα στο γιορτινό τραπέζι και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και του πιο απαιτητικού καλεσμένου. Ένα είναι σίγουρο με αυτή το συνταγή, το σπιτικό μας πλημμυρίσει με το άρωμα των Χριστουγέννων.
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
Ξύσμα πορτοκαλιού
150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο, το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τα μπισκότα που έχουμε τριψει σκόνη και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού περάσει η ώρα, κάνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ρολαρουμε σε τριμμένο καρύδι.