24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Β. Ανεμοδουρά στο Πρώτο: Πρέπει να επιβληθεί άμεσα παντού η μάσκα (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα παντού η μάσκα και τα μέτρα προστασίας όπως υπήρχαν από την αρχή της πανδημίας και είχαμε πάει τόσο καλά», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, η γραμματέας της Ομοσπονδίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Όπως εξήγησε, επειδή η μετάλλαξη Δέλτα έχει να κάνει περισσότερο στους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους, επιβάλλεται η χρήση της μάσκας «και θα πρέπει οι πολίτες να το καταλάβουμε από μόνοι μας και η πολιτεία να το επιβάλει δια αποφάσεως και όχι να είναι δυνητική όπως ήταν μέχρι χθες και είχαμε τα αποτελέσματα της Μυκόνου. Το έζησα στην Ρόδο, 23 Ιουνίου, την προηγούμενη μέρα όλοι φορούσαν μάσκες, την επόμενη μέρα όλη η Ρόδος ήταν χωρίς μάσκα».

Η κ. Ανεμοδουρά, σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει κυρίως νέες ηλικίες. «Το καλό προς το παρόν είναι ότι δεν είναι σοβαρής νοσηρότητας, όμως δεν σημαίνει πως αν περνάμε ελαφρύτερα την λοίμωξη, ότι οι βλάβες οι οποίες γίνονται δεν θα έχουν αργότερα επίδραση στην υγεία μας. Δυστυχώς βλέπουμε και επιπτώσεις μετά», όπως προειδοποίησε.


Σε ένα υψηλό ποσοστό οι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι και είναι με την βρετανική ή την παλιά μετάλλαξη, σημείωσε η γραμματέας της Ομοσπονδίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Το ποσοστό που πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί είναι γύρω στο 10-15%. Είμαστε εμβολιαστικά στο 50-55% του γενικού πληθυσμού. Να λάβουμε υπόψη και τους νοσήσαντες που πρέπει να εμβολιαστούν».

Να προσέξουμε τον τρόπο που θα κάνουμε τις διακοπές μας, υπογράμμισε τέλος η κ. Ανεμοδουρά, και τόνισε πως ο εμβολιασμός παίζει σημαντικό ρόλο αλλά δεν αρκεί πια στην Δέλτα. Πρέπει να συνυπάρχουν και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βρετανία: Σχέδιο για προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων με 70 αναπτυσσόμενες οικονομίες

Next Article

Κορονοϊός: Συναγερμός στα νοσοκομεία – Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: