24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Βαρκελώνη: Εφαρμογή εντοπίζει σκιερά σημεία για δροσερές διαδρομές

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μια νέα εφαρμογή βοηθά τους κατοίκους της Βαρκελώνης να βρουν την πιο σκιερή διαδρομή ανάμεσα σε δύο μέρη, προκειμένου να αποφύγουν την υπερβολική ζέστη.

Το Cool Walks αναπτύχθηκε για πρώτη φορά σε έναν διαγωνισμό οπτικοποίησης δεδομένων και προτείνει στους χρήστες μια ποικιλία από σκιερές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την πιο γρήγορη διαδρομή, μια σκιερή διαδρομή που μπορεί να πάρει λίγη περισσότερη ώρα, ή μπορούν να βάλουν την εφαρμογή στο «vampire mode», που αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να βρουν βρύσες ή μέρη για να προφυλαχθούν από τον ήλιο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που λέγεται Lidar, για τη δημιουργία μοντέλων υψηλής ανάλυσης για το υψόμετρο, με ακρίβεια 10 εκατοστών. Αυτές οι πληροφορίες συνδυάζονται με δεδομένα για την πορεία του ήλιου για να υπολογιστεί πού υπάρχει σκιά ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα. Η Βαρκελώνη επιδιώκει να χρησιμοποιήσει χώρους πρασίνου και δέντρα στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μετριάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το 20ετές σχέδιο της πόλης για τα δέντρα στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού της γης που καλύπτεται από δέντρα από 25% σε 30%.

Ο Άλμπερτ Καρμπονέλ, επικεφαλής αναλυτής στο τμήμα γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών της υπηρεσίας αστικού σχεδιασμού Barcelona Regional και ένας από τους προγραμματιστές της εφαρμογής, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω πολλές πόλεις που ασχολούνται με τη δρομολόγηση πεζών. Είναι ωραίο για μια δημόσια υπηρεσία να δουλεύει με δεδομένα που μας έδωσε η πόλη, για να αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να βρούμε τεχνολογικές λύσεις για την κλιματική αλλαγή».

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές επιλογές, ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει την πιο γρήγορη ή την πιο δροσερή διαδρομή και υπολογίσαμε τρεις διαφορετικούς αλγόριθμους», δήλωσε ο Μαρκ Μοντλέο, διευθυντής περιβαλλοντικών έργων στην Barcelona Regional.

«Το vampire mode δημιουργήθηκε από την ομάδα μας που είχε πιει πολλή μπύρα το προηγούμενο βράδυ. Ήταν λίγο διασκεδαστικό να αποφεύγεις εντελώς το φως του ήλιου», συμπλήρωσε.

Οι καύσωνες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από οποιονδήποτε άλλο κλιματικό κίνδυνο. Σύμφωνα με την C40, μια ομάδα για το κλίμα στην οποία συμμετέχουν 97 πόλεις από όλο τον κόσμο, τα ακραία θερμικά φαινόμενα στις πόλεις μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της θνησιμότητας έως και 14%, καθώς και μείωση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού και ζημιές στις υποδομές, όπως οι δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο Τζον Μπερκ, πρώην δημοτικός σύμβουλος στο Χάκνεϋ στο Λονδίνο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μαζική επέκταση της δενδροφύτευσης στο δήμο, δήλωσε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε αυτό το συγκεκριμένο είδος εφαρμογής ως ένα προσωρινό μέτρο για τη μείωση των επιπτώσεων της ακραίας ζέστης, καθώς πολλές πόλεις επενδύουν γρήγορα στην κάλυψη των αστικών στεγάστρων και σε ευρύτερες πράσινες υποδομές».

«Η επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με την αστική δασοκομία είναι σαφής: προκειμένου να αρχίσουμε να μειώνουμε τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια ακραίων θερμικών φαινομένων, πρέπει να στοχεύουμε σε 40% κάλυψη με στέγαστρα στους δρόμους ως ελάχιστο όριο, και να το συνδυάσουμε αυτό με πρόσθετες παρεμβάσεις πράσινης υποδομής και τη συστηματική απομάκρυνση του σκυροδέματος, της ασφάλτου και άλλων σκληρών επιφανειών που παγιδεύουν τη θερμότητα.

«Οι ηγέτες πρέπει επίσης να σκεφτούν πώς να αναπτύξουν πράσινες υποδομές με τρόπους που μειώνουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει επίσης να προετοιμάζονται όλο και περισσότερο για άνοδο εισαγωγών και θανάτων το καλοκαίρι και όχι το χειμώνα. Τα δέντρα και οι ευρύτερες πράσινες υποδομές είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία που είναι γνωστή για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις μας. Οι πολιτικοί θα πρέπει να το καταστήσουν αυτό ως προτεραιότητά τους σε πρώτη φάση», καταλήγει ο Μπερκ.

ΠΗΓΗ: Guardian

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Android 12 beta 2.1: To update διορθώνει πολλά bugs

Next Article

Έρευνα: Ανησυχητική η μείωση των εμβολιασμών – Μακριά από το 70% για να αποκτήσουμε το τείχος ανοσίας (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: