24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Χαρίζει μέσω COVAX τα εμβόλια που έχει παραγγείλει η Γερμανία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
pixabay

Στην Covax, τη διεθνή πρωτοβουλία εμβολιασμού κατά της Covid-19, θα διοχετεύονται στο εξής όλα τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson από παραγγελίες της Γερμανίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, σε πρώτη φάση περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν στην Covax χωρίς καν να περάσουν από τη Γερμανία. «Είναι προς το δικό μας όφελος να εμβολιάσουμε τον κόσμο.

Επειδή αυτή η πανδημία θα έχει πραγματικά τελειώσει μόνο όταν ο ιός θα βρίσκεται παγκοσμίως υπό έλεγχο», τόνισε ο κ. Σπαν σε συνέντευξή του στο Δίκτυο RND και διευκρίνισε ότι η Γερμανία συμμετείχε ήδη οικονομικά στη διεθνή πρωτοβουλία, αλλά τώρα παραδίδει και εμβόλια από τις δικές της παραγγελίες.

Στις αρχές Ιουλίου η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των AstraZeneca και Johnson & Johnson σε τρίτες χώρες. Το 80% αυτών των εμβολίων θα διατεθεί μέσω της Covax και το υπόλοιπο 20% διμερώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Αφρική μόνο 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 1,5% του πληθυσμού της ηπείρου.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αιγιαλεία: Στην «τσιμπίδα» φυτεία κάνναβης με πάνω από 900 δενδρύλλια

Next Article

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας – Αντιπεριφερειάρχης: Είναι δύσκολη η κατάσταση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: