Κεντρική Μακεδονία: Χρηματοδότηση ύψους 64 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χωρίς σχόλια Share:

Οι προκηρύξεις δύο νέων δράσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «άνοιξαν» την Τρίτη 12 Μαρτίου στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας. Πρόκειται για τα χρηματοδοτικά εργαλεία «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών», ύψους 12 εκατ. ευρώ και «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού», ύψους 52 εκατ. ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου 2019.

Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης ενισχύονται υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, από τις οποίες, όμως, αποκλείονται όσες δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας, στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση/ εμπορία γεωργικών προϊόντων. Για παράδειγμα, μπορούν να ενισχυθούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη συλλογή, στην επεξεργασία και στη διάθεση απορριμμάτων, στο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, σπόρων, λουλουδιών και φυτών, ζώντων ζώων, που παρέχουν υπηρεσίες για τη διαχείριση αποβλήτων, εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων, εμπορικοί αντιπρόσωποι κ.ά. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 έως 100.000 ευρώ.

Μεταποίηση – Τουρισμός  

Με τη δεύτερη δράση ενισχύονται κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: τουρισμός, αγροδιατροφικός τομέας, δομικά υλικά, ένδυση – κλωστοϋφαντουργία, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τεχνολογίες ενέργειας, τεχνολογίες περιβάλλοντος, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 52 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22 εκατ. θα διατεθούν για υφιστάμενες επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα και τα 20 εκατ. για υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, 5,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για νέες και υπό σύσταση μεταποιητικές επιχειρήσεις και 4,5 εκατ. ευρώ για νέες και υπό σύσταση τουριστικές επιχειρήσεις.

Το σύνολο του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) μπορεί να κυμαίνεται από 100.000 έως 600.000 ευρώ.

The post Κεντρική Μακεδονία: Χρηματοδότηση ύψους 64 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις appeared first on ypaithros.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

«Ως χώρα υστερούμε στους τρόπους προώθησης των προϊόντων μας»

Next Article

Aπαλλαγή από το ημερήσιο τέλος των λαϊκών για όσους αγρότες «ξεπουλούν»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: