24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Συρία – Κτυπήθηκαν στόχοι γύρω από την Δαμασκό

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ και του Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων αργά το βράδυ της Πέμπτης, στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Δαμασκού στην περιοχή Κάρα, νοτιοδυτικά της Χομς.

Μαχητικά F-16I και κατά πληροφορίες ένα ή δύο F-35 συμμετείχαν στην επιδρομή, τα οποία μαχητικά ακολούθησαν διαδρομή μέσα από τον Λίβανο σε μια κλασική αποστολή hi-lo-hi, βάλλοντας ταυτόχρονα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για να αποφύγουν την συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

«Περί τις 23:03» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο «ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με ομοβροντίες πυραύλων από τον εναέριο χώρο νοτιοδυτικά της Βηρυτού στον Λίβανο, βάζοντας στο στόχαστρο ορισμένες θέσεις κοντά στη Δαμασκό και στα περίχωρα της πόλης Χομς», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο SANA.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας αναχαίτισε τους περισσότερους από τους ισραηλινούς πυραύλους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον δύο ισραηλινοί πύραυλοι αέρος-εδάφους έπεσαν στην περιοχή Καλαμούν, στην περιοχή των συνόρων. Σημείωσαν ακόμη πως κινητήρες ισραηλινών μαχητικών ακούστηκαν μέσα και γύρω από τη Βηρυτό.

Η υπουργός Άμυνας του Λιβάνου, η Ζάινα Ακάρ, καταδίκασε την «κατάφωρη παραβίασητης εθνικής κυριαρχίας της χώρας, όπως και το γεγονός πως ισραηλινά μαχητικά πέταξαν σε χαμηλό ύψος, προκαλώντας πανικό στους πολίτες».

Πρόσθεσε πως η ενέργεια του Ισραήλ παραβιάζει την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία αφορούσε την επίλυση της σύρραξης του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ το 2006, κι αξίωσε τα Ηνωμένα Έθνη να αποτρέψουν το Ισραήλ να εξαπολύει επιθέσεις στη Συρία από τον λιβανέζικο εναέριο χώρο. Διευκρίνισε πως υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στον ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, δύο πολιτικά αεροσκάφη, ένα του λιβανέζικου αερομεταφορέα Middle East Airlines, ερχόμενο από το Αμπού Ντάμπι, κι ακόμη ένα, του τουρκικού αερομεταφορέα Pegasus, χρειάστηκε να περιμένουν στον συριακό εναέριο χώρο για περίπου 10 λεπτά προτού μπορέσουν να προσγειωθούν στη Βηρυτό, ώστε να μην κλειδωθούν και καταρριφθούν από ισραηλινούς ή συριακούς πυραύλους, δήλωσε ο Φάντι Αλ Χάσαν, ο υπηρεσιακός γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Λιβάνου.

Αφότου ξέσπασε το 2011 η ένοπλη σύρραξη στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Tο ισραηλινό Γενικό Επιτελείο παραδέχθηκε νωρίτερα φέτος ότι έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την προηγούμενη χρονιά. Το Ισραήλ διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Εστιατόριο με θέμα το διάστημα στο Disney World Epcot

Next Article

Η τρομερή διαμάχη δύο επιστημόνων για το ποιος ανακάλυψε τον τρόπο μετάδοσης της ελονοσίας. Ο επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ είχε χάσει τον παππού του και είχε νοσήσει και ο ίδιος από ελονοσία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: