24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Γαλλία: Εκτοξεύτηκαν επιτυχώς δύο νέοι δορυφόροι Galileo

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, εκτοξεύτηκαν επιτυχώς από την ευρωπαϊκή διαστημική βάση στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, δύο νέοι δορυφόροι Galileo αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό του συστήματος στους 28.

Οι δορυφόροι βρίσκονται πλέον υπό τη διαχείριση του Οργανισμού της ΕΕ για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) και της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των δορυφόρου μετά τον διαχωρισμό του από το όχημα εκτόξευσης, κατά τη φάση Εκτόξευσης και Αρχικής Θέσης σε Τροχιά (LEOP).

Η εκτόξευση Galileo 11 είναι η πρώτη από μία σειρά 6 εκτοξεύσεων (με δύο δορυφόρους ανά εκτόξευση), η οποία θα επιτρέψει στο Galileo να προσφέρει ακριβέστερα δεδομένα δορυφορικής πλοήγησης, νέες και καλύτερες υπηρεσίες επικοινωνίας και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στο διαστημικό τομέα της Ευρώπης. 

Τις επόμενες ημέρες, η ομάδα του EUSPA θα κατευθύνει τους δορυφόρους – για πρώτη φορά- από το ειδικό κέντρο ελέγχου του Galileo στο Oberpfaffenhofen της Γερμανίας έως την ακριβή τροχιά τους στα 23.222 χλμ. πάνω από τη Γη. Έπειτα από εκτενείς δοκιμές στην τροχιά, οι δορυφόροι θα συμπεριληφθούν θα αρχίσουν να εκπέμπουν κανονικά σήματα.

Σχετικά με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA)

Ο EUSPA παρέχει ασφαλείς ευρωπαϊκές υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης, προωθεί την εμπορική εκμετάλλευση των δεδομένων και υπηρεσιών των προγραμμάτων Galileo, EGNOS και Copernicus και συντονίζει το προσεχές πρόγραμμα της ΕΕ για τις κυβερνητικές δορυφορικές επικοινωνίες GOVSATCOM.

Ο EUSPA είναι αρμόδιος για τη διαπίστευση ασφαλείας του συνόλου των συνιστωσών του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ. Ευνοώντας την ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ανταγωνιστικού διαστημικού τομέα και συμπράττοντας με το σύνολο της διαστημικής κοινότητας της ΕΕ, ο EUSPA συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, στην ψηφιακή μετάβαση και στην ασφάλεια και την προστασία της Ένωσης και των πολιτών της, ενώ ενισχύει ταυτόχρονα την αυτονομία και την προσαρμοστικότητά της.
 



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Χριστίνα Μπόμπα: Εξηγεί γιατί έχει χαθεί από τα social μετά τη γέννηση των διδύμων

Next Article

ΗΠΑ προς Ταλιμπάν:«Σταματήστε τις στοχευμένες δολοφονίες πρώην μέλών των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: