24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μας εγκατέλειψαν: Αναχώρησαν για την Πορτογαλία 14 «προσφυγόπουλα» από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Για την Πορτογαλία αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 14 «ασυνόδευτα παιδιά» (8 αγόρια από το Αφγανιστάν, 4 από το Πακιστάν, 1 από το Μπαγκλαντές και 1 από τη Νιγηρία), στο πλαίσιο του προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης. 

Κατά τη διαδικασία αναχώρησης, τα «παιδιά» συνόδευσε εκ μέρους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Ηρακλής Μοσκώφ.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ευρωπαϊκών αξιών, δεκατρία κράτη-μέλη έχουν γίνει αρωγοί, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ασφαλή μεταφορά, υποδοχή και φιλοξενία 1.194 ασυνόδευτων ανηλίκων από την έναρξη του προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, η Πορτογαλία έχει δεχτεί συνολικά 213 ασυνόδευτα παιδιά. 

«Το  επιτυχημένο πρόγραμμα αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη της ικανότητας και της τεχνογνωσίας που έχει πλέον αναπτύξει η χώρα μας στην υλοποίηση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών. Με αυτόν τον τρόπο αντανακλάται η από κοινού δέσμευση και αποτελεσματικότητα των κρατών-μελών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και των διεθνών εταίρων στην προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία υπαγορεύεται από και βασίζεται στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Η έμπρακτη στήριξη των κρατών μελών της ΕΕ, αποτελεί παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα και τα συμμετέχοντα κράτη-μέλη στη μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων, αναζητά βιώσιμες λύσεις, εξασφαλίζοντας το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι συζητήσεις που πρέπει να κάνετε με το παιδί σας όταν μπαίνει στην εφηβεία

Next Article

Μνήμη: Η συνεχής απόκτηση γνώσεων σε μεγάλη ηλικία την βλάπτει

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: