24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Αγγ. Συρίγος: Δεν μπορείς να λες «πάω να αποναζιστικοποιήσω την Ουκρανία» και να χτυπάς πολυκατοικία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η πιο τραγική κατάσταση είναι στη Μαριούπολη, όπου οι Έλληνες περνούν εφιαλτικές ώρες και ο Πούτιν βλέπει ότι θα μπρούσε να παρουσιάσει εκεί μια νίκη με ένωση της Κριμαίας, είπε ο Yφυπουργός  Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου – Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, στην εκπομπή «Από τις 6», αναφερόμενος παράλληλα στην αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και στον ενεργειακό χάρτη.

Aρκετούς μήνες ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της χώρας και αυτό που αναμένεται να αλλάξει μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η ρητορική του που τους τρεις τελευταίους μήνες έδειχνε προετοιμασία επίθεσης.

Ενεργειακή συνεργασία: «Μην έχουμε στο μυαλό μας κοιτάσματα»

«Κοιτάσματα δεν έχουν ανακαλυφθεί στο Αιγαίο ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο εκτός από την Αφροδίτη και τον Γλάυκο που είναι οριοθετημένα νότια της κυπριακής ΑΟΖ και ένα τρίτο που δεν έχει αποδειχθεί εμπορικό», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Τόνισε ωστόσο ότι η τροφοδοσία μας με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του αγωγού ΤΑΦΤ «είναι θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε» με την Τουρκία, όπως είπσης η συνεργασία για ηλεκτρικά καλώδια, και μεταφορά υγροποιημένου αερίου (LNG).

Για τον αγωγό East Med ο κ. Συρίγος ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά την Τουρκία αλλά την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Τα υπάρχοντα κοιτάσματα είναι αρκετά μικρά για να γεμίσει ο East Med και οι Ισραηλινοί που θα μπορούσαν να τον γεμίσουν, στέλνουν κοιτάσματα στην Αίγυπτο όπου υγροποιούνται, αφού ήταν «επιλογή της Τουρκίας η διακοπή των σχέσεων με το Τελ Αβίβ».

Το συμπέρασμα είναι ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κινείται προς το υγροποιημένο αέριο παρά στα κοιτάσματα, είπε.

Διαπραγματεύσεις εμπολέμων: Η αισιοδοξία δεν έχει αντίκρυσμα χωρίς εκεχειρία

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας ο κ. Συρίγος τόνισε ότι είναι προϋπόθεση η εκεχειρία. «Στη φάση που βρισκόμαστε όλα εξαρτώνται από έναν άνθρωπο που δεν λογοδοτεί πουθενά, τον Βλαντιμίρ Πούτιν», τόνισε ο Yφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου – Εξωτερικής Πολιτικής.

«To πλήγμα στην πολυκατοικία στο Κίεβο είναι σε βάρος της ρητορικής Πούτιν για επιχείρηση εκδίωξης των Ναζί. Πίστευε ότι θα έκανε στρατιωτικό περίπατο όπως στην Κριμαία το 2014, που δεν έπεσε μια σφαίρα, αλλά αποδείχτηκε ότι το ουκρανικό έθνος αντιστέκεται με ηρωϊκό τρόπο. Και στο εσωτερικό της Ρωσίας πολλοί αναρωτιούνται «τι κάνει ο Πούτιν», ενώ  υπάρχουν ηρωϊκοί άνθρωποι που συνεχίζουν να διαδηλώνουν παρά την καταστολή.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

HSBC: Στην Παγκρήτια Τράπεζα τα 15 καταστήματα της Ελλάδας

Next Article

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι – Τι ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: