24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Τσιτσιπάς – Κόρντα 2-0: Στους “16” του Cincinati Open ο Στέφανος και κοιτάζει ψηλά

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε αντίσταση μόλις για ένα σετ απέναντι στον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα του οποίου επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 (5), 6-3) σε 100 λεπτά αγώνα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους “16” του Cincinnati Open. Μπορεί το πρώτο σετ να ήταν κλειστό και ο Αμερικανός (Νο 45 της παγκόσμιας κατάταξης) να δυσκόλεψε τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης), ωστόσο ο Στέφανος έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία και συγκέντρωση και πήρε το σετ στο τάι μπρέικ.

Από εκεί και πέρα το έργο δεν ήταν δύσκολο για τον Τσιτσιπά που με φόρα από την κατάκτηση του πρώτου σετ, πήρε με σχετική άνεση και το δεύτερο με 6-3, μαζί και την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στους “16” του Cincinnati Open θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορένζο Σονέγκο, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα του Αμερικανού, Τόμι Πολ με 7-6(9), 6-2.

Ο αγώνας

Το 1ο set αν και ξεκίνησε με τον Κόρντα να πιέζει το σερβίς του Τσιτσιπά, φτάνοντας μάλιστα σε διπλό μπρέικ πόιντ με τον 23χρονο να κατακτά τους επόμενους τρεις πόντους, εξελίχθηκε σε αρκετά κλειστό, με τους δύο παίκτες να προστατεύουν όσο καλύτερα μπορούν το σερβίς τους.

Όπως και ο Κόρντα, έτσι και ο Τσιτσιπάς, είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ, τόσο στο 6ο, όσο και στο 8ο γκέιμ, αλλά και στο δύο περιπτώσεις ο Αμερικανός κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ , όπου κι εκεί τα λάθη μοιράστηκαν. Όλο το σετ ουσιαστικά ήταν το εξαιρετικό passing-shot του Τσιτσιπά, ο οποίος “διάβασε” το backhand approach του Κόρντα και με έναν forehand-winner πρόλαβε τον Αμερικανό πριν προλάβει να πάρει θέση στο φιλέ, φτάνοντας σε σετ πόιντ παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το σετ.

Το λάθος υπό πίεση του Κόρντα, με τη μπάλα να σταματά στο φιλέ από το λάθος υπό πίεση με το backhand, έδωσε το προβάδισμα στον Έλληνα τενίστα, μετά από περίπου μία ώρα, με τον Νο3 του κόσμου να δείχνει τη διάθεση να παίξει γρήγορα (όπως και στο Τορόντο), κερδίζοντας 34 πόντους στα μικρά ράλι (0-4 χτυπήματα) έχοντας επιμέρους σκορ 34-31.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το 1ο, με τη διαφορά ότι το παιχνίδι του Τσιτσιπά έδειχνε ελαφρώς πιο ξεκάθαρο από αυτό του Κόρντα. Μάλιστα ο Νο3 του κόσμου έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ (30/40) με τον Αμερικανό να σώζει και την 3η απειλή, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως να κάνει ο Τσιτσιπάς σε εκείνο το σημείο, το έκανε στο αμέσως επόμενο σέρβις γκέιμ του Κόρντα και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο και παρά το γεγονός ότι ο Κόρντα προηγήθηκε με 40/15!

Το πρώτο… μήνυμα ήρθε από μια εντυπωσιακή επιστροφή backhand winner, ενώ στη συνέχεια με 2 ακόμη πόντους έφτασε στο πρώτο μπρέικ του αγώνα φτάνοντας στο 4-3. Το hold αμέσως μετά ήρθε πολύ εύκολα με τον επιμέρους σκορ των πόντων να φτάνει το 7-0.

Μετά το μπρέικ, η απογοήτευση του Αμερικανού έβγαινε σε κάθε χτύπημα, κάτι που ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε “σπάζοντας” για μια ακόμη φορά το σερβίς του αντιπάλου και κατακτώντας τα τελευταία τέσσερα γκέιμς έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στο 3ο γύρο.

Πηγή: Tennis24



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΠΟΥ-Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε περιοχές χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

Next Article

Δόξα Δράμας: Ενίσχυση με Θεοδοσιάδη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: