24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρεψαν κλοπές σε βάρος επιβατών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρεψαν κλοπές σε βάρος επιβατών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συνελήφθησαν χθες (10-2-2022), κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας , με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και των προϊόντων καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε., τριάντα αλλοδαποί, μέλη της οργανισμών. . Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, για τα ίδια αδικήματα, τυγχάνουν εννέα επιπλέον αλλοδαπούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του Νομού περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τις αρχές Οκτωβρίου του έτους 2021, είχαν συγκροτήσει αρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους, επιμερισμένους σε υποομάδες και με σκοπό τη διάπραξη κλοπών επί καθημερινής βάσεως σε βάρος επιβατών εντός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. (αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης κ.τ.λ.), καθώς σε στάσεις αυτών.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν για τη σύνθεση των μελών της «ομάδας κρούσης» που θα αναλάμβανε δράση ανά ημέρα, και επέλεξαν τα υποψήφια θύματα τους ανάλογα με τον βαθμό ευκολίας της κλοπής.

Έκαστη «υποομάδα κρούσης» δραστηριοποιήθηκε σε διαφορετικά δρομολόγια των Μ.Μ.Μ. στα οποία υπήρχε ο μεγαλύτερος συνωστισμός επιβατών κατά τις ώρες αιχμής, δημιουργώντας παράλληλα τεχνητό συνωστισμό, με σκοπό να αφαιρέσουν πορτοφόλια και αντικείμενα από τα υποψήφια θύματα τους.

Επιπλέον, πραγματοποιούσαν συνεχόμενες εναλλαγές των δρομολογίων μεταξύ των υποομάδων, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές η δράση τους καθώς και η φυσική τους παρουσία.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένους ενδυματολογικούς κανόνες ώστε να προσαρμόζονται στις συνθήκες και στο περιβάλλον και κρατούσαν στα χέρια τους μπουφάν και άλλα αντικείμενα (εφημερίδες, χαρτιά κ.τ.λ.), προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις των χεριών τους, κατά την πραγματοποίηση των κλοπών.

Επίσης προέβαιναν σε κατάθεση του χώρου, επέλεξαν να παραμείνουν αθέατοι σε σημεία «τυφλά», που δεν καλύπτονται από κάμερες ασφαλείας, λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης και κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες κωδικές εκφράσεις.

Μετά τις κλοπές, μοίραζαν μεταξύ τους τα χρηματικά ποσά, διαθέτοντας παράλληλα τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν ογδόντα μία (81) κλοπές, σε βάρος επιβατών εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς σε στάσεις αυτών, με το οικονομικό όφελος να υπερβαίνει τις -50.000- ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε (20) οικίες των μελών της οργάνωσης, καθώς και σε (2) καταστήματα των κλεπταποδόχων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

• -10- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• -83- κινητά τηλέφωνα
• -14- ηλεκτρονικές συσκευές (ταμπλέτες)
• -11- ρολόγια χειρός
• -5- πορτοφόλια
• -3- τσάντες
• πλήθος από γυναικεία βραχιόλια
• -3.070- ευρώ
• – 5- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• -2- μοτοσυκλέτες
• πλήθος εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και φορητών υπολογιστών
• -308- πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων
• -4- κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής
• μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• πλήθος εγγράφων, ιδιόχειρων μεταφορών, ιδιόχειρων. . και αποδείξεων συναλλαγών χρηματικών ποσών

ΜΜΜ

Επιπρόσθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης έχει συλλεχθεί και κατά το παρελθόν για τα ίδια και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Νότης Χριστοδούλου: Η μητέρα μου ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχθεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος

Next Article

Η ατάκα Κατρίνη περί «ερευνητικής δημοσιογραφίας» που άναψε φωτιές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: