24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ένθετο Οικονομία: Την επόμενη εβδομάδα η «ενεργοποίηση» των εορταστικών καλαθιών – Eπισπεύδονται οι πληρωμές λόγω εορτών

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
χριστουγενιάτικες αγορεές

Νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό έρχεται η καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων που θα περιέχουν και τις αυξήσεις. Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα. Πρόωρες αποπληρωμές δημόσιου χρέους και αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων φέρνει η επόμενη μέρα της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Οι εκτιμήσεις για την αύξηση των επενδυτικών κεφαλαίων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα λανσαριστούν τα εορταστικά καλάθια με τρόφιμα και παιχνίδια. Τι θα περιλαμβάνουν. Δείτε στο Ένθετο Οικονομία του EΡΤNEWS:

Η οικονομία σε αριθμούς

Από υψηλά επίπεδα ρεκόρ ξεκινούν την εβδομάδα οι δείκτες στα χρηματιστήρια τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. Οι επενδυτές ερμήνευσαν την πολύ προσεκτική τοποθέτηση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ως “σήμα” ότι τουλάχιστον η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις επιτοκίων. Στην Ευρώπη στήριξη παρείχαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ οι επενδυτές στάθμισαν και τις ανακοινώσεις των δεικτών PMI για τη μεταποίηση, οι οποίες σκιαγραφούν ζοφερή εικόνα για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Dow Jones ξεκίνησε την εβδομάδα του από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 μηνών από τις 36.245,50 μονάδες

Αντίστοιχα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανήλθε στις 466,20 μονάδες σε υψηλό 4 μηνών.

Την ίδια ώρα ο χρυσός σκαρφάλωσε σε ιστορικό υψηλό στα 2.074 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χρυσός έχει καταγράψει ράλι μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, λαμβάνοντας στήριξη από τις ανησυχίες για ευρύτερη εξάπλωση των συγκρούσεων αλλά και την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Η επόμενη μέρα από την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch

Αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, πρόωρες αποπληρωμές χρέους αλλά και πρόσβαση σε περισσότερα και φθηνότερα κεφάλαια φέρνει η επόμενη ημέρα της επιστροφής των ελληνικών ομολόγων στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο Fitch.

Πληρωμές ΕΦΚΑ

Νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν θα καταβληθούν στους συνταξιούχους συντάξεις και οικονομικές ενισχύσεις. Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό έρχεται η καταβολή των συντάξεων που θα περιέχουν και τις αυξήσεις αλλά και των επιδομάτων.

Καλάθια Χριστουγέννων

Πρεμιέρα κάνουν στα μέσα του μήνα το καλάθι των Χριστουγέννων, αλλά και του Άγιου Βασίλη. Μέσα στην εβδομάδα, Γωγώ Κατσέλη, αναμένονται και οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για τα προϊόντα που θα περιλαμβάνουν…

Διεθνής οικονομία

Ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από ό,τι ανέμενε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δυσκολευτεί να επιμείνει στην παραμονή των επιτοκίων στα σημερινά υψηλά επίπεδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι η οικονομία της ζώνης του ευρώ συνεχίζει να αποδυναμώνεται Δημήτρη Απόκη…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Χρ. Σταϊκούρας: Θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την ενδυνάμωση του σιδηροδρομικού δικτύου

Next Article

Κ. Σκρέκας: Αρνί, κατσίκι, κουραμπιέδες στο Καλάθι των Χριστουγέννων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: