24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Έρευνα: Οι βίγκαν πιο επιρρεπείς σε ανοιχτές σχέσεις από εκείνους που τρώνε κρέας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι διατροφικές επιλογές αποκαλύπτουν πολλά για έναν άνθρωπο και όχι μόνο για τις γεύσεις που του αρέσουν. Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι βίγκαν ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για ανοιχτές σχέσεις από τους ανθρώπους που τρώνε κρέας. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το θάρρος τους να απορρίψουν τους παραδοσιακούς κανόνες συμπεριφοράς είναι αυτό που τους κάνει και πιο ανοιχτούς στις σχέσεις.

Σύμφωνα με τον Independent, σχεδόν το 34% των βίγκαν και των χορτοφάγων ενδιαφέρονται για ανοιχτές σχέσεις σε σύγκριση με το 20% του γενικού πληθυσμού. Η ανάλυση των δεδομένων έγινε βάσει των χρηστών του Veglie, της εφαρμογής για συναντήσεις για vegans και vegetarians.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι το 73,4% των χρηστών της εφαρμογής ενδιαφέρονται για μονογαμικές σχέσεις. Πάνω από το μισό, το 56% ενδιαφέρεται για «μόνο ένα ραντεβού». Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό της τάξης του 57,2% που ενδιαφέρεται απλώς να γνωρίσει νέους φίλους.

Ο Jo Hemings, ψυχολόγος συμπεριφοράς, περιέγραψε τα δεδομένα ως «συναρπαστικά». «Οι βίγκαν έχουν ήδη πάρει μια ηθική απόφαση να μην τρώνε κρέας και αυτό έχει γίνει μια από τις βασικές αξίες τους όταν συναντιούνται. Λόγω της αυτοπεποίθησης και των λιγότερο παραδοσιακών διατροφικών επιλογών τους, είναι πιο πιθανό να έχουν την ισχυρή αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να εξετάσουν σχέσεις που επίσης διαφέρουν από τις τυπικές», εξήγησε.

Ο Hemings είπε επίσης ότι αυτή η «αυτοπεποίθηση που παραβιάζει τους κανόνες» μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλους τομείς των διαπροσωπικών σχέσεων.

Μετάφραση – επιμέλειαΓιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτικα

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Sony PlayStation VR 2: Αποκαλύπτεται το design του

Next Article

Pobuca και Satori Analytics ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: