24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

ΙΣΝ: Επανέρχεται στο προσκήνιο η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και των νοσοκομείων σε Κομοτηνή και Σπάρτη

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της κατασκευής τριών νέων νοσοκομείων, στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και στη Σπάρτη, με δωρεά – χορηγία του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, με τον πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο να κάνει αναφορά στην επανεκκίνηση της διαδικασίας στο SNF Nostos 2023 Conference Mental Health που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σύμφωνα με το paratiritis-news.gr.

Ο κ. Δρακόπουλος σημείωσε ότι «στην Ελλάδα, η δράση της ΔΠΥ (Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία) είναι πολυδιάστατη και επικεντρώνεται σε πλήθος έργων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και στη Σπάρτη, που σχεδιάζονται επίσης από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα και φίλο Renzo Piano και την ομάδα του στην Ιταλία. Πρόσφατα υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού κατασκευής των τριών νοσοκομείων εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών προσφορών.

Ωστόσο, ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι προχωράμε με τις σχετικές συμβάσεις και για τα τρία νοσοκομεία».

Ο άγονος διαγωνισμός

Να θυμίσουμε πως στα μέσα Φεβρουαρίου το ΙΣΝ ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται. Αιτία ήταν ότι όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.), με το ίδρυμα να τονίζει πως εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

Πληροφορίες για ανακίνηση του ενδιαφέροντος

Μερικούς μήνες μετά λοιπόν, το ενδιαφέρον φαίνεται να έχει αναζωπυρωθεί, με δημοσίευμα της insider.gr να μιλά για διαβεβαιώσεις από πηγές της αγοράς πως έχει αναβιώσει το εγχείρημα της υλοποίησης αυτών των έργων.

Φέρεται δε να υπήρξαν επαφές και διαπραγματεύσεις με κατασκευαστικά γκρουπ, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, ένα ελληνικό και ένα διεθνές (από την Ευρώπη), να είναι σε μια άτυπη short list. Πληροφορίες όμως που μεταδίδει το insider.gr, ο κατασκευαστικός όμιλος που έχει σαφές προβάδισμα είναι η ΑΒΑΞ, αν και οι ίδιες πλευρές σημειώνουν ότι δεν μιλάμε για μια «κλεισμένη» διαδικασία, πλην όμως, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

OnePlus 12: Mε νέο αισθητήρα κύριας κάμερας, καλύτερο τηλεφακό

Next Article

Η παγκόσμια μάχη κατά των «παντοτινών» χημικών ουσιών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: