24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Κλιματική αλλαγή: Η προφητική ομιλία του Αλ Γκορ το 2017 που προειδοποιεί για τον «εφιάλτη» του 2021 (video)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται στο «κόκκινο» και κύματα καύσωνα χτυπούν Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Αμερική, υπήρξε κάποιος που θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα όσα έρχονται. Η προφητική ομιλία του Αλ Γκορ, το 2017 ήταν αυτή που έκλεινε τις εργασίες του τεχνολογικού συνεδρίου Web Summit – που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο στη Λισαβόνα – και είχε ως θέμα τον ρόλο της κοινότητας της καινοτομίας στην επίλυση του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής.

Σε αυτήν ο χαρισματικός Αμερικανός ηγέτης, με πλούσια και συνεχή δράση για το περιβάλλον, απηύθυνε έκκληση για την προστασία του. Αφού παρουσίασε τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και το τι προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού – από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ επί Τραμπ– εξέτασε το σημείο που βρίσκεται τώρα η ανθρωπότητα: «Όταν φτάσουμε στο κρίσιμο σημείο, και πιστέψτε με, είμαστε τώρα εκεί, όταν συμβεί αυτό, τότε τα πάντα καταλήγουν στο διλημματικό ερώτημα: ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό; Σε αυτήν την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο από το ποιοι είμαστε. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που βρισκόμαστε με το κίνημα της κλιματικής αλλαγής. Τώρα κρίνονται τα πάντα. Για αυτό και σας ζητάω να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου. Σε 5-10 χρόνια από σήμερα θα κοιτάμε πίσω στο 2017 και θα λέμε, τα πράγματα τότε ήταν πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο πίστευα τότε και οι ευκαιρίες για δράση ήταν πολύ πέρισσότερες».

‘Oπως ανέφερε στην ομιλία του, «αν κάποιος με ένα αυτοκίνητο κινηθεί κατακόρυφα προς τα πάνω, θα φτάσει στο εξώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας σε 5-10 λεπτά. Κάθε ημέρα απελευθερώνουμε 110.00.000 τόνους αέρια ατμοσφαιρικής μόλυνσης εντός αυτού του λεπτού στρώματος. Κάθε ημέρα εγκλωβίζονται ενέργεια υπερθέρμανσης αντίστοιχη με όση θα απελευθέρωναν 400.000 ατομικές βόμβες σαν και αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα. Και όλα αυτά διαταράσσουν τον Κύκλο Ζωής της Φύσης. Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις είναι στους ωκεανούς. Για αυτόν τον λόγο έχουμε τις ισχυρές καταιγίδες, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Για αυτό έχουμε και τις “βόμβες βροχής“. Η ίδια ενέργεια που διαταράσσει τον κύκλο του νερού, προκαλεί και το φαινόμενο της ξηρασίας, κάτι που συμβαίνει εδώ στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα».

Ολόκληρη η ομιλία

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Digea: Αναβάλλεται η ψηφιακή μετάβαση στους τηλεοπτικούς δέκτες Αττικής-Εύβοιας λόγω των πυρκαγιών

Next Article

Πώς θα αποφύγετε τις κυβερνοαπάτες στις διακοπές σας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: