24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Πούτιν: «Η δυτική Πολωνία είναι δώρο του Στάλιν στη χώρα, αλλά το ξέχασε. Θα τους το υπενθυμίσουμε»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πούτιν: «Η δυτική Πολωνία είναι δώρο του Στάλιν στη χώρα, αλλά το ξέχασε. Θα τους το υπενθυμίσουμε»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Παρασκευή την Πολωνία ότι έχει «εδαφικές φιλοδοξίες» στην πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ δήλωσε ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά της Λευκορωσίας θα θεωρηθεί επίθεση κατά της Ρωσίας.

Η Μόσχα θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της Λευκορωσίας, η οποία αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο της Ρωσίας, με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Επιτροπή Ασφαλείας της Βαρσοβίας αποφάσισε την Τετάρτη να μεταφέρει στρατιωτικές μονάδες στην ανατολική Πολωνία μετά την άφιξη μελών της ρωσικής μισθοφορικής δύναμης Βάγκνερ στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε σε βίντεο να καλωσορίζει τους μαχητές του στη Λευκορωσία, λέγοντάς τους ότι δεν θα λάβουν περαιτέρω μέρος, προς το παρόν, στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά διατάσσοντάς τους να συγκεντρώσουν δυνάμεις για τις επιχειρήσεις της Wagner στην Αφρική, ενώ παράλληλα θα εκπαιδεύουν τον στρατό της Λευκορωσίας.

Ο Πριγκόζιν πρόσθεσε ότι η Wagner, ο οποίος ηγήθηκε της κατάληψης της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ, είναι η πιο αποτελεσματική πολεμική δύναμη της Ρωσίας. Αλλά οι συχνές συγκρούσεις του με το αμυντικό κατεστημένο της Μόσχας τον οδήγησαν να οργανώσει ένοπλη ανταρσία πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Η εξέγερση έληξε με μια συμφωνία ότι οι μαχητές -πολλοί από τους οποίους στρατολογήθηκαν από τη φυλακή- θα μπορούσαν να μετακινηθούν στη Λευκορωσία αν το επιθυμούσαν.

Την Πέμπτη, το Μινσκ δήλωσε ότι οι μισθοφόροι της Wagner είχαν αρχίσει να εκπαιδεύουν τις Λευκορωσικές ειδικές δυνάμεις σε ένα στρατιωτικό πεδίο βολής μόλις λίγα χιλιόμετρα από το πολωνικό σύνορο.

Η Ρωσία άρχισε τις τελευταίες εβδομάδες να σταθμεύει για πρώτη φορά τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον οποίο συνομιλεί τακτικά, στη Ρωσία την Κυριακή.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την Πολωνία στην υπεράσπιση της ανατολικής πλευράς της Αλβανίας.

«Ονειρεύονται επίσης τα εδάφη της Λευκορωσίας»

Ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για σχέδια μιας πολωνο-λιθουανικής μονάδας που θα χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις στη δυτική Ουκρανία – τμήματα της οποίας στο παρελθόν ανήκαν στην Πολωνία – και για την κατάληψη εδαφών εκεί.

«Είναι γνωστό ότι ονειρεύονται τα εδάφη της Λευκορωσίας», είπε, επίσης χωρίς να δώσει στοιχεία.

«Όσον αφορά όμως τη Λευκορωσία, είναι μέρος του κράτους της Ένωσης (με τη Ρωσία)- η εξαπόλυση επίθεσης εναντίον της Λευκορωσίας θα σημαίνει επίθεση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Πούτιν. «Θα απαντήσουμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η Πολωνία, ωστόσο, αρνείται οποιεσδήποτε εδαφικές φιλοδοξίες στη Λευκορωσία.

«Η δυτική Πολωνία είναι το δώρο του Στάλιν στη χώρα, αλλά το ξέχασε. Θα τους το υπενθυμίσουμε», πρόσθεσε ο Πούτιν.

 

#ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΩΝΙΑ #Λευκορωσία



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Με οριακή άνοδο 0,09% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Next Article

Σοκ στη Χαλκίδα: Άνδρας αυτοκτόνησε στα κρατητήρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: