24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Τσέφεριν: «Η Σαουδική Αραβία αναπαράγει τα λάθη της Κίνας»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Στις τεράστιες επενδύσεις των Σαουδαράβων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της UEFA και τόνισε χαρακτηριστικά πως κάνουν τα ίδια λάθη με τους Κινέζους, καθώς οι παίκτες που αγοράζουν είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική ιστοσελίδα “Nos Sunday”, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφέρθηκε στις τεράστιες επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό το φαινόμενο, κυρίως λόγω της ηλικίας των παικτών που έφυγαν από την Ευρώπη για την Αραβική Χερσόνησο:

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία κάνει λάθος με το εγχώριο ποδόσφαιρο. Αναπαράγει τα λάθη της Κίνας στρατολογώντας παίκτες στο τέλος της καριέρας τους. Δεν έχουμε χάσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λιονέλ Μέσι ή τον Καρίμ Μπενζεμά. Ακόμη παίζουν. Βρίσκονται όμως στο τέλος της καριέρας τους. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους, πολλοί παίκτες πηγαίνουν σε συλλόγους για να κερδίσουν χρήματα. Αλλά δεν είναι τα πάντα τα χρήματα. Οι καλύτεροι παίκτες θέλουν να κατακτούν τις καλύτερες διοργανώσεις και οι καλύτερες διοργανώσεις είναι στην Ευρώπη. Μπορείτε να αναφέρετε έναν κορυφαίο παίκτη που πήγε στη Σαουδική Αραβία στο αποκορύφωμα ή στο ξεκίνημα της καριέρας του»;

Στην συνέχεια, ο επικεφαλής της UEFA, εξήγησε την λογική του για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, που δεν θυμίζει σε τίποτα το έργο που ανέλαβαν οι Σαουδάραβες: «Νομίζω ότι η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας θα πρέπει μάλλον να επενδύσει σε ακαδημίες και σε προπονητές, αλλά και να αναπτύξει τους δικούς της παίκτες. Το σύστημα αγοράς παικτών στο τέλος της καριέρας τους δεν είναι ένα σύστημα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο».

Τέλος, το “αφεντικό” της UEFA περιέγραψε έναν συνεχή προβληματισμό εντός του ευρωπαϊκού θεσμού, «ο οποίος απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί», για να αποτρέψει τις απεριόριστες επενδύσεις ορισμένων κεφαλαίων: «Θέλουμε να βάλουμε ανώτατο όριο στους μισθούς και στις μεταγραφές ενός συλλόγου. Οπότε μπορείς να ξοδέψεις, δεν ξέρω, 500 εκατομμύρια ευρώ αλλά όχι περισσότερα, γιατί δεν θέλουμε δύο-τρεις ομάδες που έχουν απεριόριστα κεφάλαια. Γιατί οι διοργανώσεις σε θα έχουν ενδιαφέρον και σ΄αυτό συμφωνούν όλοι».//Λ.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Κουκμίσης!

Next Article

Ο Μπουσκέτς πάει Μαϊάμι και ανταμώνει ξανά με Μέσι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: